Kleurrijke kapucijnerschotel

Omschrijving:

  • 20 minuten (+ eventueel weken van gedroogde kapucijners)
  • 4 personen

Ingrediënten

Dit recept voor een kleurrijke kapucijnerschotel komt uit het mooie en informatieve boek Weten van (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga.Weten van (h)eerlijk eten is een boek met 125 recepten die zich richten op het verbeteren van je gezondheid en veel aandacht besteed aan de meerwaarde van duurzame en biologische producten.

Je kunt deze kapucijnerschotel maken met kapucijners uit pot, maar het is nóg lekkerder (én leuker) als je gedroogde kapucijners gebruikt. Deze moet je dan wel vantevoren weken en koken.

Bereiding:

Uien en knoflook aanbraden. Ui altijd eerst in een droge pan (dus zonder olie) doen en glazig laten worden. Dan de olie erbij doen (kokosolie is ook heel geschikt). Vervolgens de wortelen, paprika, gehakt en kruiden erdoor doen. Als het gaar is de spinazie in de pan doen. Heel kort warm laten worden en de kapucijners erbij doen.

Tip:

Met deze basisingrediënten kun je eindeloos variëren. Kies voor andere groenten (bijvoorbeeld broccoli) en andere groene kruiden en je hebt in een handomdraai een nieuwe variatie.

Deel dit recept!

Uitgelicht:

kapucijners
Voedzame bonen, geteeld door boer Piet van Zanten bij het...

olijfolie extra vergine
De Demeter-olijfolie van het Griekse Epikouros is een fruitige...