Glutenvrije bakmixen van Bauckhof

01-11-2011 02:00

Met deze unieke en uitgebreide serie glutenvrije bakmixen van het Duitse Bauckhof breiden we ons glutenvrije biologische assortiment flink uit! De serie bestaat onder meer uit de unieke "bread-in-a-box" die je zo de oven in kunt schuiven, een mix voor pizzabodems, hartige pannenkoeken, falafel, wafels, brownies, obstkuchen deeg en griesmeelpudding.

de kinderen van Bauckhof

Met deze glutenvrije producten biedt Bauckhof mensen met een overgevoeligheid of intolerantie voor gluten een uitgebreide serie producten waarbij gebruiksvriendelijkheid en smaak voorop staan. Elke verpakking, behalve die van het teffmeel is voorzien van duidelijke en gemakkelijk uitvoerbare recepten, die zo zijn samengesteld dat elk product ook bereid kan worden zonder eieren of melk.

Bauckhof: biologisch, sociaal en duurzaam

Bauckhof Naturkost is een familiebedrijf dat in 1969 werd opgericht om regionaal verbouwde producten uit de biologisch-dynamische landbouw in Noord-Duitsland te verhandelen. De plaats van de oorspronkelijke oprichters is in de loop der tijd ingenomen door een groot aantal werknemers die vennoot zijn geworden. De afgelopen tien jaar heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in granen en bakmixen, waarvan de laatste drie jaar specifiek in biologische glutenvrije bakmixen. Het complete productieproces, van het malen van de granen tot het inpakken, voeren ze zelf uit.

Bauckhof, gevestigd in Rosche, is één van de oudste biologisch-dynamische boerderijen van Duitsland. Ze produceren niet alleen natuurvoedingsproducten, maar hebben o.a. ook een sociaal-therapeutische werkplaats (zie hieronder), een boerderijwinkel, een pension en windmolens waar ze groene stroom mee produceren.

sociaal-therapeutische werkplaats

Kwaliteit in glutenvrij

De granen voor de glutenvrije producten van Bauckhof worden met hun eigen mini-molen gemalen. De producten worden daarna met de hand verpakt op de Bauckhof-woongemeenschap, waar mensen werken met lichamelijke beperkingen. Daarna worden de producten in een laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van gluten en krijgen ze het glutenvrij-keurmerk.

Hoewel je van Bauckhof Demeter-kwaliteit zou verwachten zijn deze glutenvrije producten dat niet. De reden hiervoor is dat er nauwelijks grondstoffen voorhanden zijn die Demeter én glutenvrij zijn. Er worden zulke hoge eisen gesteld aan het verbouwen, verwerken en vervoeren van glutenvrije granen, dat het boeren en verwerkers tijd kost om aan deze eisen te kunnen voldoen. Bauckhof is hard aan het werk om dit voor elkaar te krijgen en verwacht de glutenvrije producten binnen enkele jaren in biologisch-dynamische kwaliteit te kunnen leveren.

Hieronder zie je een selectie van de mooie producten van Bauckhof. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Bauckhof