Ketchup van Emils: bio, vegan en superlekker

24-03-2017 12:00

ketchup van Emils bio vegan glutenvrij
Je kent Emils misschien van de superlekkere en veganistische mayo's en dressings. Nu komen daar ook 3 overheerlijke ketchup-soorten bij!

Emils is een vriendenbedrijf dat is opgericht door de vrienden Michael Wiese en Jens Wages (hieronder op de foto). Het is hun missie om lekkere kant-en-klaar-sauzen te maken met zo weinig mogelijk toevoegingen en van lokale ingrediënten. Na de vegan mayonaises en de heerlijke saladedressings, die we al eerder in ons assortiment hebben opgenomen, zijn ze daar met deze ketchups opnieuw glorieus in geslaagd!
Alle sauzen van Emils zijn niet alleen bijzonder lekker en biologisch, ze zijn ook nog eens glutenvrij, gistvrij en vegan. Bovendien zijn er geen geraffineerde suikers aan toegevoegd en zijn ze in plaats daarvan gezoet met appelsap en/of balsamico-azijn.

michael en jens aan het werk

Tomatenketchup

Niet-biologische tomatenketchup staat erom bekend dat het vaak onverwacht veel geraffineerde suiker bevat. In biologische tomatenketchup is dat vaak al een stuk minder, en deze heerlijke tomatenketchup van Emils bevat zelfs helemaal geen geraffineerde suiker, maar is enkel gezoet met appelsap en balsamico, net als alle ketchups van Emils. Verder komt de zoetheid vooral uit de (zongedroogde) tomaten die in deze ketchup zitten.

Curry-ketchup

Deze rode curry-saus is mild pittig en erg lekker. Het lijkt weinig op de gangbare, meestal mierzoete curry-ketchup zoals we die hier in Nederland kennen, maar doet eerder denken aan de curry die je bij de Engelse “chips and curry” krijgt. Vol met tomaten, licht pittig, lekker kruidig en maar heel licht zoet. Heerlijk bij tosties en als groentedip.

Smoked Ketchup

Alvast een waarschuwing: deze saus is verslavend! De heerlijk volle en licht pittige smaak van deze ketchup maakt dat je deze saus overal bij wilt gebruiken. Denk hierbij aan tosti's, sandwiches, als dip voor tortilla’s of stukjes komkommer, om je pasta mee op smaak te brengen, bij gebakken aardappelen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat er ”Smoked” is aan deze ketchup? De lekkere, subtiel rokerige smaak van deze saus is te danken aan op beukenhout gerookte zeezout, knoflook en paprika.

'