Karine & Jeff: "Geluk zit in een potje!"

28-06-2016 12:00

biologische franse raviolli
Met veel plezier introduceren we vier soorten soep, een ratatouille en drie soorten ravioli van het merk Karine & Jeff. Deze lekkere kant-en-klaar-producten worden gemaakt door een klein familiebedrijf uit Zuid-Frankrijk: Le Bonheur est dans le Pot. (=geluk zit in een potje!). Het bedrijf is 16 jaar geleden opgericht door het echtpaar Karine en Jeff en bevindt zich in het Zuiden van Frankrijk, nabij Toulouse.

We hebben alle soorten soep en ravioli hier uitgebreid geproefd en vonden de smaak, zeker voor een kant-en-klaarproduct, behoorlijk goed! Handig om altijd in huis te hebben en heel gemakkelijk voor op vakantie. Wat bijzonder opvalt aan de ravioli en soepen is dat ze mild gekruid en absoluut niet zout zijn. Jeff zegt hierover: " We doen bewust weinig zout en peper in onze producten, omdat we vinden dat er over het algemeen veel te veel van deze specerijen in kant-en-klare producten zit! We willen de mensen die onze producten kopen, zelf laten bepalen hoe zout ze hun eten willen hebben."

raviolli en soep biologisch en ambachtelijk

Zoveel mogelijk ingrediënten uit de omgeving

Jeff vertelt over hoe hun bedrijf zich ontwikkeld heeft: "Mijn vrouw en ik eten al 25 jaar biologisch. Dus toen we 16 jaar geleden begonnen met ons bedrijf, wisten we al precies waar de beste biologische producenten zaten hier in het zuiden van Frankrijk. Tot op de dag van vandaag kopen we nog steeds bijna alle ingrediënten in de nabije omgeving. Sommige ingrediënten, die lokaal niet voorhanden zijn, kopen we van coöperaties uit het Noorden van Spanje."

"We zijn begonnen in een klein dorp in Auch, een gemeente en stad in het Franse departement Gers. Na tien jaar hebben we een fabriek gebouwd in Revel, zodat we konden profiteren van het zuivere water dat afkomstig is uit het nationale Park van de Haut Languedoc. Inmiddels hebben we 15 mensen in dienst en werken twee van onze kinderen ook mee. Daarnaast hebben we ook een restaurant geopend in Toulouse. We vinden het heerlijk om daar eerst onze recepten uit te proberen voordat we ze op de markt brengen! Omdat we kwaliteit willen leveren, houden we de productie bescheiden. Tot nu toe leverden we alleen aan biowinkels in Frankrijk, België en voor een klein deel ook in Spanje. En nu dus ook via De Nieuwe Band aan Nederland!"