Tomatenpuree van De Nieuwe Band wordt Demeter

27-05-2016 12:00

tomatenpuree van Demeter-kwaliteit uit Europa

Onze De Nieuwe Band tomatenpuree is voortaan van biologisch-dynamische kwaliteit! De nieuwe verpakkingen zijn in de loop van juni en juli in de winkel te vinden. De andere tomatensauzen waren altijd al van biodynamische (Demeter) kwaliteit en we zijn blij dat we dit nu ook voor de tomatenpurees hebben kunnen doen.
Door deze overstap te maken kunnen we namelijk blijven garanderen dat de tomaten die voor de puree gebruikt worden uit Zuid-Europa komen, in plaats van uit China (wat tegenwoordig het belangrijkste herkomstland is voor dit product) of uit Turkije.Andere merken kiezen steeds vaker voor biologische tomatenpuree gemaakt van tomaten uit China en Turkije, om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Wij kiezen liever voor een tomatenpuree van zo dichtbij mogelijk, voor een iets hogere prijs. Hiermee ondersteunen we ook de biologisch-dynamische landbouw in Italië en Spanje. Het specifieke land van herkomst is afhankelijk van oogst en kwaliteit en de tomatenpuree wordt voor ons door Machandel afgevuld.

Demeter? Biologisch-Dynamisch? Wat is dat?

De Nieuwe Band kiest het liefst voor Demeter-producten, ook wel biologisch-dynamische producten genoemd. Biologisch-dynamische landbouw werkt namelijk niet alleen volgens alle biologische normen, ze doen daar op allerlei vlakken ook nog een schepje bovenop. Je kunt er hier meer over lezen

Demeter Biodynamisch