Mild blauwebessensap van PureBlu

18-02-2016 10:00

Pure Blu blauwe bessensap
Kende je het blauwebessensap van PureBlu al? Gemaakt door het Drentse bosbessenbedrijf van Edo en Maria Buitenkamp. Veel mensen hebben het al ontdekt en we krijgen regelmatig enthousiaste reacties. Voor degenen die dit gezonde sap nèt wat aan de zure kant vinden, is er nu goed nieuws. PureBlu heeft namelijk een nieuwe, milde variant!

Ook dit milde blauwebessensap bestaat uit 100% puur sap, net als het “gewone” blauwebessensap van PureBlu. Doordat het is samengesteld uit een andere melange blauwe bessen, is de smaak wat milder, en lijkt die daardoor zoeter dan het “gewone” blauwebessensap.

PureBlu: biologische blauwe bessen uit Drenthe

Edo en Maria zijn twee biologen die in 2006 samen met hun twee zoons hun rijtjeshuis in de stad verruilden voor een plek op het Drentse platteland. Maria: ‘We hebben destijds een saai en verwaarloosd akkerbouwbedrijf veranderd in een mooie biologische bosbessenkwekerij van 11 hectare. Na het planten duurde het zeker zeven jaar tot de struiken volgroeid waren. Door vorst en hagel duurde het nog wat langer. Maar inmiddels staat er een mooi bedrijf met een waaier aan verschillende rassen, die elk een eigen smaak en rijpingstijd hebben. Een groot deel van de oogst gaat rechtstreeks naar de winkels. Een kleiner deel wordt verwerkt tot andere producten, zoals deze flesjes sap.’