Handige gedroogde paddenstoelen van Cook

02-04-2011 10:00

In november vorig jaar introduceerden we de zeer uitgebreide reeks kruiden van Cook. Nu komen daar de zakjes gedroogde paddenstoelen bij. De paddenstoelen zijn van zeer goede kwaliteit en zitten in een handig, hersluitbaar zakje.

gedroogde paddenstoelen

Als je de paddenstoelen 15-30 minuten in warm water welt, zijn ze klaar voor gebruik. Ze zijn heerlijk in omeletten, soepen, (pasta-)sauzen, risotto en groentetaarten. Voor wie de paddenstoelensoort de hoorn van overvloed niet kent: ze zijn vaak beter bekend onder “trompettes de la mort”. Deze paddenstoelen zijn extra lekker als je ze welt in een scheutje water én een scheutje witte wijn.
Gedroogde cantharellen blijven als enige gedroogde paddenstoelensoort na het wellen extra stevig van structuur.Snijd ze daarom na het wellen in kleine stukjes.

Tip: wil je gerechten wel het aroma van paddenstoelen geven, maar niet de textuur? Maal ze dan tot poeder fijn in een goede keukenmachine of koffiemolen. Je kunt het poeder bewaren in een goed afgesloten pot.

Het Franse bedrijf Arcadie, dat de kruiden en gedroogde paddenstoelen van Cook levert, is gesitueerd in de Provence, aan de voet van het Cévennes-gebergte. Arcadie houdt zich al twintig jaar bezig met het verwerken van kruiden en specerijen, die ze importeren uit alle windstreken. In hun bedrijfsvisie hebben ze het onderhouden van duurzame handelsbetrekkingen hoog in het vaandel staan.

risotto