Een nieuw jasje voor onze gedroogde bessen

04-12-2012 11:00

Onze serie gedroogde bessen heeft een nieuw etiket! De moerbeien, blauwe bessen, cranberries, gojibessen, incabessen en zoete en zure kersen kun je nu herkennen in de winkel aan deze frisse etiketten.
biologische gedroogde bessen

Incabessen

Incabessen (physalis) danken hun naam aan het bergplateau van de berg Cumbe Mayo in Peru, waar de ruïnes staan van een hele oude Inca-stad en waar deze bessen van oudsher in overvloed groeiden. De oranje besjes worden ook wel goudbessen genoemd, zijn heel aromatisch en hebben een volle zoetzure smaak. Incabessen werden vroeger vaak meegenomen aan boord van schepen, als middel tegen scheurbuik, vanwege het hoge vitamine C-gehalte.

Moerbeien

Moerbeien zijn heerlijk zacht en honingzoet. Ze worden in China al heel lang medicinaal gebruikt in de traditionele volksgeneeskunde en bevatten veel ijzer, calcium, vitamine C en K.

Zoete kersen

Onze zoete kersen zijn langzaam gedroogd en hebben een intense smaak: zoet, maar ook licht zuur. Kersen bevatten veel vitamine C, kalium en anti-oxidanten.

Gojibessen

Gojibessen zijn al jaren heel populair vanwege de positieve uitwerking op lichaam en geest die er aan wordt toegeschreven. Ze vervullen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunde en worden ook wel de "happy berries" genoemd, vanwege hun blijdschap bevorderende en stressverminderende eigenschappen.Gojibessen zitten vol anti-oxidanten, waaronder vitamine C. Daarnaast bevatten ze veel selenium, germanium, proteïnen en andere waardevolle vitamine en mineralen. Ze hebben een hele bijzondere smaak en kunnen verwerkt worden in smoothies, zelfgemaakte muesli, of zó uit het zakje gegeten worden.

goijibessen

Blauwe bessen, zure kersen en cranberries

Gedroogde cranberries, blauwe bessen en zure kersen barsten van de gezonde voedingsstoffen en zijn daarmee een ideaal gezond tussendoortje.
Om maar eens een paar goede eigenschappen te noemen: blauwe bessen, zure kersen en cranberries bevatten alle drie anti-oxydanten, die bekend staan om hun vermeende positieve uitwerking op je weerstand. Kersen bevatten ook melatonine, het stofje wat o.a. je slaappatroon reguleert. Van blauwe bessen wordt gezegd dat ze een positieve invloed hebben op je geheugen en je motorische vaardigheden en dat ze verouderingsprocessen vertragen.

Behalve als lekkere en gezonde snack zijn al deze gedroogde vruchten ook heel geschikt om te verwerken in zelfgemaakte muesli, gebak, notenmix, salades en toetjes en/of ijs!