(H)eerlijke chocolade van Rapunzel

02-03-2012 12:00

Rapunzel was in 1987 wereldwijd de eerste producent die biologische chocolade introduceerde. Sindsdien is hun assortiment voortdurend uitgebreid en verbeterd. De chocolade van Rapunzel staat voor de beste kwaliteit én eerlijk verhandelde ingrediënten. De cacao komt van speciale projecten uit Bolivia (boerencoöperatie El Ceibo; 1.200 boerenfamillies) en de Dominicaanse republiek (boerencooperatie Conacado: 6.000 boerenfamillies). De chocolade wordt, volgens Zwitsers recept, extra lang geconcheerd (rollen en kneden van de cacao-massa) waardoor ze heerlijk zacht van smaak wordt en smelt op je tong.

chocolade

Hand-in-hand

Rapunzel heeft een eigen Fair-trade-programma dat "hand-in-hand" heet. De gedachte hierachter is dat een duurzame ecologie altijd samen moet gaan met sociale en economische duurzaamheid. Rapunzel en De Nieuwe Band hebben ook op dat gebied dezelfde uitgangspunten.

Rapunzel zorgt bij de hand-in-hand-projecten bijvoorbeeld voor eerlijke prijzen en ziet toe op gezonde en sociale arbeidsomstandigheden. Alle chocoladerepen hebben het hand-in-hand-logo.

cacaboer van hand-in-hand-project

We beginnen eerst met zes verschillende melkchocolade-repen die stuk voor stuk heerlijk vol van smaak zijn. Eén van deze repen heeft 46% cacao, waarmee die reep tegen het pure aan zit. De repen werden hier enthousiast geproefd. Zowel de chocolade als de andere ingrediënten zijn van bijzonder goede kwaliteit en dat proef je. Zo heeft bijvoorbeeld de Chocolade Kokos Crème een heerlijk volle kokossmaak en is ook de chocolade met rum, rozijn en hazelnoten niet te versmaden. Chocolade om van te genieten!

Alle repen, behalve de melk met 46% cacao, zijn gezoet met rapadura oer-suiker.

chocolade van Rapunzel